Denne tekst er en preheader, som uddyber indholdet af nyhedsbrevet. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Kære læsere
Her i begyndelsen af det nye år, vil vi gerne takke alle jer, som på en eller anden måde har bidraget til sammenhold, fællesskab og udvikling af det gode landsbyliv.
Vi kan se tilbage på et år, som på næsten alle måder blev anderledes end vi havde ventet. Med Storm P.s berømte ord "det er svært at spå - især om fremtiden"  - vil vi derfor, her ved starten på det herrens år 2022, nøjes med at ønske, at det nye år vil bringe gode ting med sig.
      Godt nytår

 

Året der gik i Reerslev

 
 
Januar
Efter Statsministeriets pressemøde den 16. december 2020 var Danmark blevet lukket ned. Corona-restriktionerne med bl.a. forsamlingsforbud og lukkede butikker fortsatte ind i det nye år, som således startede lige så usædvanlig som det sluttede. En lille lempelse var der dog - efter aflysning af både jule- og nytårsgudstjeneste i kirken, fik kirken lov til at holde gudstjenester igen, men med højest 11 deltagere og på betingelse af at menigheden ikke sang med på salmerne.
 
Den 8. januar gik entreprenøren igang med dræning, planering og brolægning ved den gamle smedje, men blot 5 dage senere kom vinteren til Reerslev og arbejdet gik i stå. Et kraftigt snevejr den 13. januar skulle senere vise sig at være starten på den koldeste vinter i 9 år, hvor der i Reerslev blev målt temperaturer ned til -12 gr. og vi skulle helt frem til 17. februar før det blev tøvejr igen.
Det betød til gengæld, at børn og barnlige sjæle fandt vej til kælkebakken ved Møllerenden - og både kælke og skøjter blev eftertragtede varer.
 

Den 23. januar kunne vi fortælle at LAG havde valgt at støtte et lokalt reerslev-projekt med 300.000 kr.
Shane og Frederikke på Tranemosevej, kunne derfor løfte sløret for planerne om en ny turistattraktion og lokalt samlingssted: Blueberry Farm Café, med pluk-selv-blåbær, landcafé med irsk pubstemning, musiksessions m.m.

 
Februar
I februar bed vintervejret sig fast - isdøgn fulgte på isdøgn - og der var dage med 12-13 graders frost. Vi skulle helt tilbage til vinteren 2010/11 for at finde tilsvarende muligheder for at dyrke vintersport i Reerslev.
 
Men var ikke kun vinteren der bed sig fast, det gjorde corona-virussen også.
Mange havde håbet og drømt om en lempelse af corona-restriktionerne, så en række kulturelle arrangementer kunne gennemføres i løbet af marts måned - men det forblev en drøm. Både Bromølle Kro, Lykkebjerg Ferie og Reerslev Forsamlingshus måtte endnu en gang udskyde de planlagte arrangementer.
Et lille lyspunkt var der dog, da skolen den 8. februar åbnede for undervisning af børn i 0. til 4. klasse.
 
Marts
Marts måned tegnede til at blive endnu en stille måned - forsamlingsforbuddet blev ikke lempet, så der var stadig ikke udsigt til fester og koncertoplevelser.
Ja selv arbejdet med etablering af ny gadebelysning og fibernet var tilsyneladene gået helt i stå.
 
På corona-fronten kom vi til at stifte bekendtskab med nye begreber som kviktest, anti-gentest og coronapas. I Høng og Dianalund åbnede Falck testcentre hvor der opstod timelange køer for at blive testet.
 
Slut med fiskedag i Reerslev.
På grund af sygdom, aflyste Leif sit ugentlige besøg med fiskebilen i Reerslev. Tre måneder senere modtog vi den triste meddelelse om, at Leif var død efter kort tids sygdom.
 
April
Som led i den forsigtige genåbning af Danmark fik eleverne i 5. til 8. klasse fra den 6. april lov til at komme i skole igen, men kun 50% dvs. hver anden uge.
Mod fremvisning af gyldig coronapas blev der fra 6. april åbnet op for besøg hos frisøren og de handlende i indkøbscentrene i Høng og Dianalund kunne se frem til genåbning fra den 13. april.
Fra den 13. april kom Reerslev også helt tæt på de daglige corona-tal fra Statens Serum Institut. Fra denne dag blev smittetallet opgjort helt ned på sogneniveau, og Reerslev.nu kunne fremover give en daglig serviceoplysning om smittetal for nærområdet, hvilket for Reerslev og Buerup sognes vedkommende var en stort rundt 0.
 
 
Lørdag den 17. april var der igen liv og glade dage ved spejderhytten bag Lykkebjerg Bondegårdsferie. Her mødtes spejderne for første gang efter corona-nedlukningen igen til den månedlige familiespejd.
 
Maj
Den 21. maj  blev corona-restriktionerne lempet yderligere. Nu blev grænsen fra forsamling indendørs hævet til 50, og udendørs 100 personer. Det skulle selvfølgelig fejres med en genåbningsfest i Forsamlingshuset, hvor der var adgang for alle som kunne fremvise et gyldigt corona-pas.
Der blev serveret grillmad, en tryllekunstner underholdt børnene og de voksne kunne nyde vores lokale spillemand, Shane Donnellys irske folkemusik. Det var alt sammen ganske gratis, festen blev nemlig betalt af forsamlingshuset, men vi nåede desværre ikke op på de tilladte 50 deltagere.
Ugen efter havde vi besøg af Odsherred Teater som opførte deres nye kabaret ”Liv i Kludene”.

 
Shane Donnelly nød at være tilbage på scenen – og med hans populære irske folkemusik, har han aldrig problemer med at  nå langt ud over scenekanten og få publikum med.
 
Juni
Sidste år  blev grundlovsfejringen aflyst på grund af corona, men i år kunne det lade sig gøre, at genoptage traditionen. Festen var i år flyttet fra præstegårdshaven til plænen ved kirken, men desværre var der kun ca. 20 som havde valgt at deltage.
Der var heller ikke den store interesse for at deltage i Forsamlingshusets generalforsamling, her deltog kun 14 ud af foreningens 100 medlemmer, og i sin beretning, varslede formanden også, at det fremtidige aktivitetsniveau ville blive neddroslet lidt på grund af haltende interesse for foreningens arrangementer.
Juni bøde også på en weekend med masser af musik. I Reerslev forsamlingshus holdt Henrik Strube en velbesøgt koncert, som især tiltrak udenbys publikum, og i Buerup var det Kunst & Håndværk, som stod for den årlige musikfestival med 3 dages gratis underholdning.
Og endelig blev juni også måneden hvor der efter en lang corona-pause, igen blev spillet bankospil i Forsamlingshuset.
 
Juli
Ved Reerslev Smedje kom det gamle skilt fra Jordhøj Smedje igen til ære og værdighed. Skiltet passer smukt ind i bybilledet og gør det nemmere for turister at finde smedjen.

Smedjen havde 5 åbningsdage, hvor frivillige arbejdede med restaurering og indretning. I den forbindelse havde museet også guidet rundvisnng af de første turister.
I forsamlingshuset blev der igen åbnet op for banko og yoga - dog med begrænset antal deltagere, men ellers var der ikke meget liv i byen, og et forsøg med loppemarkeder flere steder i byen, druknede nærmest i regn.
 
August
I august fik vi endelig afsluttet det langstrakte projekt med udskiftning af gadebelysning og nedgravning af nyt fibernet. Efter mere end 10 måneder sporadisk gravearbejde blev projektet afsluttet med asfaltering af alle fortove.
 
Den 15. august hold Lykkebjerg en tredobbelt udendørs koncert med Paul Harrison Band, Souvenirs og Jane & Shane. Vejret artede sig og det blev en dejlig eftermiddag hvor glade gæster nød den super underholdende musik.
 
 
September
I september blev høsten fejret med takke- og høstgudstjeneste i kirken. Efter gudstjenesten var der forskellige aktiviteter for børn, og ved pølsevognen på parkeringspladsen kunne alle forsyne sig med gratis pølser og burgere - et meget populært nyt indslag.
Også på den anden side af vejen var der nyt. Her kunne Landsbylavet præsentere byens nye petanquebane ved gadekæret.
I forsamlingshuset forsøgte en lille gruppe lokale ildsjæle, at genstarte  traditionen med caféaftener, men måtte desværre konstatere at det ikke rigtig havde fangede borgernes interesse.
 
 
Oktober
I oktober kunne vi fortælle, at byens gamle forsamlingshus fra 1903, endnu en gang var blevet opgraderet. Hen over sommeren var lavet en række forbedringer både inde og uden. Den mest iøjnefaldende ændringer var de nye udendørs lamper, så når mørket falder på, kan der nuy skrues helt op for hyggen.
I begyndelsen af måneden var alle interesserede inviteret til info-aften i Buerup Forsamlingshus, hvor godsejer Anders Møller fortalte om planerne for "Kattrup Vildnis" - et spændende projekt hvor 900 ha tages ud af traditionel landbrugsdrift for at genskabe den vilde natur med store græssende dyr som f.eks. bison, elg, krondyr, vilde heste og vildsvin.
 Med efterårets indtog, var der desværre også øget risiko for at Covid-19-smitten igen ville blusse op. Reerslevs smittetal havde ellers holdt sig på et pænt 0 hen over sommeren, men den 28. oktober blev der registreret 3 tilfælde.
Måneden sluttede med opvarmning til kommunalvalget, hvor de lokale venstre-politikere havde inviteret til debatmøde og formiddagskaffe. Et udmærket initiativ, men det var ret nedslående, at der kun var een reerslever som fandt det værd at bruge tid på. 
 
 
November
Den 4. november startede vinhøsten i Reerslev. Vejrmæssigt havde 2021 ikke været det bedste vinår og høsten foregik 2-3 uger senere end normalt. Udbyttet blev derfor noget under middel, men ved omhyggelig sortering af druerne satser "vinbonden" stadig på at årgang 2021 bliver top-vin.
 
 
 I Forsamlingshuset bød november måned på et meget alsidigt program for både børn og voksne.
Vi startede med "Kalles store trommeshow" for børn og barnlige sjæle ...
. . .  og to dage senere var det Eddie Skollers tur til at underholde det voksne publikum.

Den 18. november var det børnehavebørnene som fik en oplevelse med forestillingen “Julefis med Trille og Tralle”, og den 28. november blev byens juletræ tændt af selveste julemanden, og bagefter blev der sunget, tryllet og spist æbleskiver i forsamlingshuset.
 
December
Ved månedens begyndelse så det ud til at julemåneden skulle blive nogenlunde normal, men stigende corona-smitte endte som frygtet med en række nye restriktioner og delvis nedlukning. I Reerslev sogn blev der den 17. december sat en kedelig rekord med 9 registrede Covid-19-smittede, hvilket svarede til et incidenstal på 1789.
Samme dag holdt Statsministeriet pressemøde om nye restiktioner og begrænsninger for sociale arrangementer. Det fik også stor lokal betydning - som især ramte Forsamlingshuset, Birkegårdens Haver, Bromølle Kro og Lykkebjerg Bondegårdsferie.
Skolebørnene blev sendt på forlænget juleferie, mundbindene blev fundet frem igen, og alle fik travlt med at blive testet og vaccineret med 1., 2. eller 3. stik.
Kirkerne fik dog lov til at holde julegudstjenester for et begrænset antal deltagere og med mundbind. For Reerslev Kirke blev december endvidere måneden hvor menighedrådet opsagde samarbejdet med kirkens webredaktør og webmaster gennem 17 år, og takkede Viggo for hans indsats.
 
Og så kunne vi lige runde året af med en god nyhed fra Stengaarden, hvor Anette og Flemming har udvidet aktiviteterne og er klar til at tage imod feriegæster i den nye ferielejlighed, som er på 75 m2 og med plads til 6 overnattende personer - med eller uden hund.


 
 
 
 
Tak til vores fantastiske sponsorer, som gør det muligt, måned efter måned,
at bringe positive historier og gode nyheder fra Reerslev Sogn.
Klik her for at framelde dig vores nyhedsbrev